Nutriční hodnoty (Paprikový ovar (lalok) s vejmrdou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 547 kJ / 5 150 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,06 g |
| Tuky | 526,79 g |
| – nasycené | 150,76 g |
| – nenasycené | 375,79 g |
| –– mononenasycené | 285,12 g |
| –– polynenasycené | 90,67 g |
| ––– omega 3 | 4,61 g |
| Vláknina | 11,82 g |
| Cholesterol | 675 mg |
| Sodík | 335 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 41,35 g |
| – cukry | 30,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g vepřový lalok | Vepřový lalok | 750 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 10 kuliček 10 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 6-8 kuliček 6-8 kuliček nového koření | Nové koření | |
| pepř | Pepř černý | |
| sladká paprika | Paprika červená sušená | |
| pálivá paprika | Paprika pálivá | |
| chilli paprička | Chilli paprička čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 2 kyselejší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| cca 2 lžíce cca 2 lžíce strouhaného křenu - podle pálivosti a chuti | Křen čerstvý | 30 g |
| 50-100 ml 50-100 ml teplého vepřového vývaru | Vývar vepřový | 75 ml |
| cukr | Cukr bílý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| sůl | Sůl mořská |