Gulášek s rajskými

Vepřové maso Doba přípravy: 120 min 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 120 min 0 názorů

Suroviny 4 porce

600 g vepřového plecka
1 konzerva loupaných krájených rajčat
100 g špeku
400 g cibule
sladká paprika
pálivá paprika
nové koření
bobkový list
kmín
celý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a co nejjemněji nasekáme. Konzervu s rajčaty otevřeme. Vepřové maso nakrájíme na kostky tak velké, aby byly na jedno sousto. Špek nakrájíme na kostičky.

  2. V hrnci pomalu rozpustíme špíček a když pustí většinu tuku, přidáme i cibulku. Za občasného míchání ji smažíme dozlatova. Souběžně dáme vařit vodu. Přidáme nakrájené plecko a necháme je ze všech stran zatáhnout. Nachystáme obě papriky. Hrnec na chvíli odstavíme z ohně a vmícháme do něj půl druhé lžíce sladké papriky a lžičku pálivé. Necháme rozvonět, vrátíme zpět na oheň, za stálého míchání dolijeme vodu. Vložíme čtyři bobkové listy, šest nových koření, šest celých pepřů, přisypeme špetku kmínu a osolíme. Dolijeme konzervu rajčat. Když základ na gulášek začne vřít, stáhneme oheň na mírný střed a vše necháme přibližně hodinu a čtvrt dusit. Nakonec sundáme pokličku, zamícháme, ochutnáme, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a necháme ještě čtvrt hodiny bez pokličky vařit.

  3. Podáváme s rýží (na fotografii je černá) nebo těstovinami nebo houskovým knedlíkem a nebo... klidně i s pečivem.

Komentáře k receptu Gulášek s rajskými

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: co s rajskými gulášek na ohni