Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s kuřecím masem a cuketou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 545 kJ / 369 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,92 g |
Tuky | 24,99 g |
– nasycené | 5,21 g |
– nenasycené | 19,70 g |
–– mononenasycené | 16,05 g |
–– polynenasycené | 3,65 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 11,34 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 26,89 g |
– cukry | 10,42 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
1 1 kuřecí prsní řízek, obvykle něco přes 150 g, nakrájíme na kostky | ||
3 stroužky 3 stroužky česneku – nakrájíne nadrobno | Česnek čerstvý | 21 g |
1 1 cibule – nakrájíme najemno | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 mrkev – nakrájíme nadrobno | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 stonek 1 stonek řapíkatého celeru – nakrájený na jemné plátky | Celer řapíkatý | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky sušeného tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky sušeného rozmarýnu | Rozmarýn sušený | 1.25 g |
2 šálky 2 šálky kuřecího vývaru – tedy 500 ml | Vývar kuřecí | 500 ml |
3 šálky 3 šálky horké vody – tedy 750 ml | Voda | 750 ml |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
1 1 cuketa – nastrouhaná na jemné plátky | Cuketa čerstvá | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
snítka snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá |