Nutriční hodnoty (Šťavnatý rebarborový koláč ze špaldy a jogurtu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 8 879 kJ / 2 122 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 23,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 21,75 g |
Tuky | 86,69 g |
– nasycené | 44,72 g |
– nenasycené | 30,31 g |
–– mononenasycené | 25,69 g |
–– polynenasycené | 4,62 g |
––– omega 3 | 0,43 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 720 mg |
Sodík | 351 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 280,97 g |
– cukry | 170,27 g |
––– laktóza | 5,73 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400-500 g 400-500 g rebarbory (či mixu s ovocem) | Rebarbora čerstvá | 450 g |
120-150 g 120-150 g hnědého třtinového cukru | Cukr třtinový | 135 g |
5 lžic 5 lžic másla | Máslo kravské | 50 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
110 ml 110 ml bílého jogurtu s troškou mléka | Jogurt kravský bílý 1,5% | 110 ml |
1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
150 g 150 g hladké mouky (nebo špaldové - podle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
2 lžičky 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 10 g |
150 g 150 g cukru (podle potřeby) | Cukr bílý | 150 g |
1-2 hrsti 1-2 hrsti ovesných vloček | Vločky ovesné | |
1-2 hrsti 1-2 hrsti třtinového cukru | Cukr třtinový | |
másla (zbytek rozpuštěného) | Máslo kravské | |
máslo na vymazání pečící nádoby | Máslo kravské | |
strouhaný kokos na vymazání | Kokos strouhaný |