Nutriční hodnoty (Šťavnatý rebarborový koláč ze špaldy a jogurtu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 879 kJ / 2 122 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,75 g |
| Tuky | 86,69 g |
| – nasycené | 44,72 g |
| – nenasycené | 30,31 g |
| –– mononenasycené | 25,69 g |
| –– polynenasycené | 4,62 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 720 mg |
| Sodík | 351 mg |
| Sůl | 1,13 g |
| Sacharidy | 280,97 g |
| – cukry | 170,27 g |
| ––– laktóza | 5,73 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400-500 g 400-500 g rebarbory (či mixu s ovocem) | Rebarbora čerstvá | 450 g |
| 120-150 g 120-150 g hnědého třtinového cukru | Cukr třtinový | 135 g |
| 5 lžic 5 lžic másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 110 ml 110 ml bílého jogurtu s troškou mléka | Jogurt kravský bílý 1,5% | 110 ml |
| 1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
| 150 g 150 g hladké mouky (nebo špaldové - podle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 2 lžičky 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 10 g |
| 150 g 150 g cukru (podle potřeby) | Cukr bílý | 150 g |
| 1-2 hrsti 1-2 hrsti ovesných vloček | Vločky ovesné | |
| 1-2 hrsti 1-2 hrsti třtinového cukru | Cukr třtinový | |
| másla (zbytek rozpuštěného) | Máslo kravské | |
| máslo na vymazání pečící nádoby | Máslo kravské | |
| strouhaný kokos na vymazání | Kokos strouhaný |