Nutriční hodnoty (Koláčky II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 645 kJ / 3 500 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,53 g |
| Tuky | 141,39 g |
| – nasycené | 85,31 g |
| – nenasycené | 50,89 g |
| –– mononenasycené | 43,15 g |
| –– polynenasycené | 7,73 g |
| ––– omega 3 | 0,82 g |
| Vláknina | 15,92 g |
| Cholesterol | 610 mg |
| Sodík | 125 mg |
| Sůl | 0,28 g |
| Sacharidy | 479,26 g |
| – cukry | 133,28 g |
| ––– laktóza | 13,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 150 g 150 g rozpuštěné másla | Máslo kravské | 150 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 180 g 180 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 180 g |
| 320 g 320 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 320 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky čerstvých kvasnic | Droždí pekařské lisované | 11.5 g |
| trochu trochu soli | Sůl mořská | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| Povidla nebo makovou náplň, ořechovou, tvarohovou nebo jablečnou. | Povidla |