Nutriční hodnoty (Hodolanská omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 210 kJ / 528 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,63 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,45 g |
Tuky | 28,60 g |
– nasycené | 18,37 g |
– nenasycené | 9,56 g |
–– mononenasycené | 8,56 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 0,90 g |
Cholesterol | 94 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 46,60 g |
– cukry | 26,20 g |
––– laktóza | 24,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
1-2 1-2 klobásy | Klobása | |
4 porce 4 porce brambor | Brambor zimní | |
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1-2 1-2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
4-5 kuliček 4-5 kuliček nového koření | Nové koření | |
2 2 kyselé okurky | Okurka polní zavařená |