Nutriční hodnoty (Hodolanská omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 210 kJ / 528 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,45 g |
| Tuky | 28,60 g |
| – nasycené | 18,37 g |
| – nenasycené | 9,56 g |
| –– mononenasycené | 8,56 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 0,90 g |
| Cholesterol | 94 mg |
| Sodík | 201 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 46,60 g |
| – cukry | 26,20 g |
| ––– laktóza | 24,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| 1-2 1-2 klobásy | Klobása | |
| 4 porce 4 porce brambor | Brambor zimní | |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1-2 1-2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 4-5 kuliček 4-5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2 2 kyselé okurky | Okurka polní zavařená |