Nutriční hodnoty (Květáková pakora)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 923 kJ / 221 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,80 g |
Tuky | 9,35 g |
– nasycené | 2,14 g |
– nenasycené | 5,24 g |
–– mononenasycené | 3,78 g |
–– polynenasycené | 1,46 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 11,33 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 93 mg |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 15,97 g |
– cukry | 6,94 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g květáku rozděleného na růžice | Květák čerstvý | 300 g |
190 190 g hladké mouky – bez váhy je to 1 a 1/4 šálku | Mouka pšeničná hladká | |
2 lžičky 2 lžičky mletého kmínu nebo lépe mletého římského kmínu | Kmín mletý | 10 g |
1 lžička 1 lžička mletého koriandru | Koriandr list sušený | 5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého chilli | Chilli paprička sušená | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky kurkumy | Kurkuma mletá | 2.5 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
rostlinný olej na smažení | Olej řepkový | |
čerstvý koriandr na zdobení | Koriandr listy čerstvé |