Nutriční hodnoty (Květáková pakora)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 923 kJ / 221 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 12,48 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,68 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,80 g | 
| Tuky | 9,35 g | 
| – nasycené | 2,14 g | 
| – nenasycené | 5,24 g | 
| –– mononenasycené | 3,78 g | 
| –– polynenasycené | 1,46 g | 
| ––– omega 3 | 0,02 g | 
| Vláknina | 11,33 g | 
| Cholesterol | 213 mg | 
| Sodík | 93 mg | 
| Sůl | 0,33 g | 
| Sacharidy | 15,97 g | 
| – cukry | 6,94 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 300 g 300 g květáku rozděleného na růžice | Květák čerstvý | 300 g | 
| 190 190 g hladké mouky – bez váhy je to 1 a 1/4 šálku | Mouka pšeničná hladká | |
| 2 lžičky 2 lžičky mletého kmínu nebo lépe mletého římského kmínu | Kmín mletý | 10 g | 
| 1 lžička 1 lžička mletého koriandru | Koriandr list sušený | 5 g | 
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého chilli | Chilli paprička sušená | 2.5 g | 
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kurkumy | Kurkuma mletá | 2.5 g | 
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g | 
| 250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml | 
| rostlinný olej na smažení | Olej řepkový | |
| čerstvý koriandr na zdobení | Koriandr listy čerstvé | 
 
	