Nutriční hodnoty (Zeleninovo-žampionová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 1 963 kJ / 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,39 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,99 g |
Tuky | 25,27 g |
– nasycené | 15,70 g |
– nenasycené | 9,16 g |
–– mononenasycené | 6,06 g |
–– polynenasycené | 3,09 g |
––– omega 3 | 0,51 g |
Vláknina | 6,69 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 45,88 g |
– cukry | 2,83 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 větších žampionů | Žampion čerstvý | |
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 hrst růžiček květáku | Květák čerstvý | |
1 1 hrst růžiček brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
1 1 kapie | Paprika červená čerstvá | 250 g |
1 hrst 1 hrst kukuřiček | ||
150 g 150 g růžičkové kapusty | Kapusta růžičková čerstvá | 150 g |
1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1-1,5 l 1-1,5 l kuřecího vývaru (podle potřeby) | Vývar kuřecí | 1250 ml |
kmín | Kmín | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |