Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zeleninovo-žampionová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie1 963 kJ /
469 kcal
Bílkoviny12,38 g
– z toho živočišné bílkoviny6,39 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,99 g
Tuky25,27 g
– nasycené15,70 g
– nenasycené9,16 g
–– mononenasycené6,06 g
–– polynenasycené3,09 g
––– omega 30,51 g
Vláknina6,69 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 35 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy45,88 g
– cukry2,83 g
––– laktóza0,16 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
5 5 větších žampionů Žampion čerstvý
3 3 brambory Brambor zimní 150 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 hrst růžiček květáku Květák čerstvý
1 1 hrst růžiček brokolice Brokolice čerstvá 500 g
1 1 kapie Paprika červená čerstvá 250 g
1 hrst 1 hrst kukuřiček
150 g 150 g růžičkové kapusty Kapusta růžičková čerstvá 150 g
1 1 jarní cibulka Cibulka jarní čerstvá
petrželka Petržel nať čerstvá
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
1-1,5 l 1-1,5 l kuřecího vývaru (podle potřeby) Vývar kuřecí 1250 ml
kmín Kmín
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
majoránka Majoránka sušená
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 15 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.