Nutriční hodnoty (Uzené s dýněmi na zázvoru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 350 kJ / 801 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,44 g |
| Tuky | 43,57 g |
| – nasycené | 14,23 g |
| – nenasycené | 27,91 g |
| –– mononenasycené | 20,64 g |
| –– polynenasycené | 7,27 g |
| ––– omega 3 | 1,93 g |
| Vláknina | 21,80 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 28 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 82,33 g |
| – cukry | 35,16 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 uzené kotlety | Vepřová kotleta bez kosti | |
| 1/2 kg 1/2 kg dýně | Dýně čerstvá | 500 g |
| 20 g 20 g mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kari | Kari | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 4 lžíce 4 lžíce bílého vinného octa | Ocet vinný bílý | 60 ml |
| 200 ml 200 ml vývaru | Vývar hovězí | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| dost pažitky | Pažitka čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |