Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tekutý karamel

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Petra Dvor. Petra Dvor.

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 787 kJ /
1 383 kcal
Bílkoviny4,80 g
Tuky60,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy206,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do většího hrnce dáme cukr, sůl a vodu a dáme vařit. Zpočátku stačí občas promíchat. Nejprve cukr začne bublat, poté, jak se voda vypařuje, může dělat i hrudky. To už je třeba více míchat. Sporák dáme na stupeň 2 až 3 ,cukr se začíná rozpouštět a pomalu hnědnout. Krok 2: Jakmile bude mít barvu jako karamelky a je rozpuštěný, odstavíme ho z plotýnky a vlijeme smetanu. Krok 3: Hned se vytvoří ztvrdlá krusta, hrnec vrátíme na plotnu a opatrně (může to vyšplíchnout), mícháme. Postupně se vše krásně spojí, i když to tak nevypadá. Pak už jen nalijeme do skleniček a zavíčkujeme.

TIP: Jak připravit karamelovou polevu

Zveřejněno 2. 1. 2023

Poznámka autorky Petra Dvor.

Já letos tento karamel vyráběla jako vánoční dárek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tekutý karamel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWWmL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tekutý karamel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWWmL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Zdravím, uvítala by som v poznámke využitie, príp. aj dobu trvanlivosti. Ďakujem.

Dělám také, jen bez vody a soli. Je to mnohem rychlejší, není třeba čekat, než se voda odpaří. Jen se samotný cukr v hrnci nesmí míchat, je třeba hlídat a míchat až začne zlátnout.:-)

Suroviny:
cukr krystal, voda, smetana ke šlehání, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu