Nutriční hodnoty (Babiččina koprová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 9 417 kJ / 2 251 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,18 g |
| Tuky | 166,78 g |
| – nasycené | 98,86 g |
| – nenasycené | 58,71 g |
| –– mononenasycené | 49,69 g |
| –– polynenasycené | 9,02 g |
| ––– omega 3 | 1,15 g |
| Vláknina | 1,35 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 714 mg |
| Sůl | 1,85 g |
| Sacharidy | 114,00 g |
| – cukry | 82,36 g |
| ––– laktóza | 80,11 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 40-50 g 40-50 g másla | Máslo kravské | 45 g |
| 4-5 lžic 4-5 lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 45 g |
| 1,5 l 1,5 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1500 ml |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| vývar (nebo voda podle potřeby) | Vývar masový | |
| cukr krupice (podle chuti) | Cukr bílý | |
| trocha trocha octu (podle chuti) | Ocet lihový | |
| 1 svazek 1 svazek mladého kopru | Kopr nať čerstvý | 50 g |