Nutriční hodnoty (Hlíva se žampiony na smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 351 kJ / 1 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,02 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,78 g |
Tuky | 49,39 g |
– nasycené | 24,38 g |
– nenasycené | 22,85 g |
–– mononenasycené | 17,30 g |
–– polynenasycené | 5,55 g |
––– omega 3 | 1,18 g |
Vláknina | 62,30 g |
Cholesterol | 114 mg |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 2,48 g |
Sacharidy | 79,06 g |
– cukry | 41,36 g |
––– laktóza | 21,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hlívy | Hlíva ústřičná syrová | 250 g |
5 5 větších žampionu | Žampion čerstvý | |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
250-300 ml 250-300 ml mléka (nebo zeleninového vývaru) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 275 ml |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 špetka 1 špetka houbového koření | Provensálské koření | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
mletý kmín | Kmín mletý |