Nutriční hodnoty (Zapečená makrela s paprikou a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 306 kJ / 790 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,54 g |
| Tuky | 49,13 g |
| – nasycené | 28,94 g |
| – nenasycené | 16,11 g |
| –– mononenasycené | 14,22 g |
| –– polynenasycené | 1,89 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 6,46 g |
| Cholesterol | 397 mg |
| Sodík | 1,64 g |
| Sůl | 4,01 g |
| Sacharidy | 53,88 g |
| – cukry | 14,58 g |
| ––– laktóza | 9,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g opečené nebo uzené makrely | ||
| 250 g 250 g brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 1 1 zelená pálivá paprika | Paprika zelená čerstvá | |
| 4 4 jarní cibulky – pouze bílou část | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 soudkové rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 špetky 2 špetky oregana | Oregano sušené | |
| 1 špetku 1 špetku bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 1 špetka 1 špetka mletého kmínu | Kmín mletý | |
| 3 špetky 3 špetky soli | Sůl mořská | 3 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 40 g 40 g goudy | Gouda 45% t. v s. | 40 g |