Nutriční hodnoty ("Hříbkajda" (hříbková omáčka))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 084 kJ / 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,38 g |
Tuky | 39,37 g |
– nasycené | 18,64 g |
– nenasycené | 18,67 g |
–– mononenasycené | 14,80 g |
–– polynenasycené | 3,86 g |
––– omega 3 | 1,16 g |
Vláknina | 5,75 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 24,85 g |
– cukry | 14,20 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
hříbky | Hřib čerstvý | |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
250 ml 250 ml sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |