Nutriční hodnoty ("Hříbkajda" (hříbková omáčka))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 084 kJ / 498 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,38 g |
| Tuky | 39,37 g |
| – nasycené | 18,64 g |
| – nenasycené | 18,67 g |
| –– mononenasycené | 14,80 g |
| –– polynenasycené | 3,86 g |
| ––– omega 3 | 1,16 g |
| Vláknina | 5,75 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 106 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 24,85 g |
| – cukry | 14,20 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| hříbky | Hřib čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 250 ml 250 ml sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |