Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty ("Hříbkajda" (hříbková omáčka))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 084 kJ /
498 kcal
Bílkoviny9,38 g
– z toho živočišné bílkoviny7,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,38 g
Tuky39,37 g
– nasycené18,64 g
– nenasycené18,67 g
–– mononenasycené14,80 g
–– polynenasycené3,86 g
––– omega 31,16 g
Vláknina5,75 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy24,85 g
– cukry14,20 g
––– laktóza9,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
hříbky Hřib čerstvý
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
1 lžička 1 lžička drceného kmínu Kmín mletý 5 g
250 ml 250 ml sladké smetany Smetana kravská sladká 12% 250 ml
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky na zahuštění Mouka pšeničná hladká 10 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.