Nutriční hodnoty (Kefírová buchta s ovocem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 574 kJ / 4 200 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,24 g |
| Tuky | 148,67 g |
| – nasycené | 14,88 g |
| – nenasycené | 121,73 g |
| –– mononenasycené | 85,34 g |
| –– polynenasycené | 36,39 g |
| ––– omega 3 | 10,33 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 556 mg |
| Sodík | 3,62 g |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 631,45 g |
| – cukry | 270,25 g |
| ––– laktóza | 9,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek kefíru | Kefír | 250 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek pískového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 3 hrsti 3 hrsti ovoce (meruňky, třešně) | Jahody čerstvé |