Nutriční hodnoty (Bramborové knedlíky plněné mletým masem na červeném zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 409 kJ / 2 727 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 65,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,96 g |
| Tuky | 65,16 g |
| – nasycené | 19,63 g |
| – nenasycené | 36,16 g |
| –– mononenasycené | 27,05 g |
| –– polynenasycené | 9,12 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 45,70 g |
| Cholesterol | 662 mg |
| Sodík | 4,41 g |
| Sůl | 10,72 g |
| Sacharidy | 395,30 g |
| – cukry | 40,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g předem uvařených brambor (typu C) | Brambor zimní | 800 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 200 g 200 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 200 g |
| 80-100 g 80-100 g dětské krupičky (dle potřeby) | Krupice pšeničná jemná | 90 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 300 g 300 g mletého masa | Vepřový ořez | 300 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| kousek kousek sádla | Sádlo vepřové | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 500 g 500 g kysaného červeného zelí | Zelí červené kvašené | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička brusinkové marmelády | Marmeláda brusinková | |
| 1 špetka 1 špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr krystal | Cukr bílý | |
| smažená cibulka na posypání | Cibule smažená |