Nutriční hodnoty (Jogurtový koláč s rynglemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 334 kJ / 2 231 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,50 g |
| Tuky | 78,52 g |
| – nasycené | 19,32 g |
| – nenasycené | 52,70 g |
| –– mononenasycené | 35,84 g |
| –– polynenasycené | 16,86 g |
| ––– omega 3 | 1,36 g |
| Vláknina | 29,20 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 362 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 328,60 g |
| – cukry | 162,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 800 g bílého jogurtu (2x 400g, já použila selský jogurt, následně jeden kelímek používala jako měrku) | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
| 1 kelímek 1 kelímek cukr krupice | Cukr bílý | |
| 2 kelímky 2 kelímky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 1 kelímek 1 kelímek oleje (nebo rozpuštěného másla) | Olej řepkový | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 kypřící prášek | Kypřící prášek | |
| 1 kg 1 kg ryngle červené ( i jiné ovoce) | Bluma čerstvá | 1000 g |
| 140 g 140 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 140 g |
| 100 g 100 g tuku (máslo nebo Hera) | Margarín | 100 g |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |