Nutriční hodnoty (Rajská omáčka s perníkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 4 155 kJ / 993 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,23 g |
| Tuky | 47,26 g |
| – nasycené | 25,83 g |
| – nenasycené | 20,85 g |
| –– mononenasycené | 14,63 g |
| –– polynenasycené | 6,22 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 11,50 g |
| Cholesterol | 89 mg |
| Sodík | 298 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 120,55 g |
| – cukry | 81,23 g |
| ––– laktóza | 0,28 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 plechovka 1 plechovka drcených rajčat (400 g) | Pyré z červených rajčat | |
| 140 g 140 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 140 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 g 100 g strouhaného perníku | Perník strouhaný | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 700-750 ml 700-750 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 725 ml |
| 6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 2 2 hřebíčky | Hřebíček | |
| 1 špetka 1 špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 kousek 1 kousek másla na zjemnění | Máslo kravské | 25 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky (nemusí být) | Mouka pšeničná hladká | 10 g |