Nutriční hodnoty (Rybí závitky s jemnou holandskou omáčkou s kapary)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 745 kJ / 1 612 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,77 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,66 g |
| Tuky | 152,74 g |
| – nasycené | 86,38 g |
| – nenasycené | 56,91 g |
| –– mononenasycené | 50,04 g |
| –– polynenasycené | 6,88 g |
| ––– omega 3 | 0,76 g |
| Vláknina | 8,88 g |
| Cholesterol | 1,23 g |
| Sodík | 429 mg |
| Sůl | 1,04 g |
| Sacharidy | 28,43 g |
| – cukry | 6,47 g |
| ––– laktóza | 1,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 - 6 4 - 6 filetů z tresky nebo z jiné rybky | Treska filet | |
| hrubá mořská sůl | Sůl mořská | |
| čerstvý tymián, maggi bylinka + kousek červené naložené papriky | Paprika bílá čerstvá | |
| 2 2 citrony | Citrón čerstvý | 180 g |
| máslo a olej na pánev | Máslo kravské | |
| 4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 3 PL 3 PL bílého vína | Víno bílé suché | 45 ml |
| 1,5 ČL 1,5 ČL dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
| 1,5 ČL 1,5 ČL kaparů | Kapary | |
| libeček nebo petrželka | Libeček čerstvý | |
| pár kapek kapek worcesteru | Worcestrová omáčka | |
| 1 1 nasekaná nebo nastrouhaná kyselá okurka v nálevu s koprem | ||
| bílý pepř | Pepř bílý |