Pikantní bůček na hořčici
Vepřový bůček nepatří mezi druhy masa, které bychom měli konzumovat často, ale jednou za čas nám neuškodí. S křupavým chlebem a kyselými okurkami se hodí jako pohoštění k pivu. Vyzkoušejme recept, ve kterém křehké maso skvěle doplní výrazná hořčice.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 201 kJ / 3 633 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,67 g |
Tuky | 318,09 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 3,70 g |
Sacharidy | 35,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky silné asi 4 cm. Osolíme a opepříme.
Krok 2: Marinádu smícháme a všechny přísady spojíme. Zředíme malým množstvím láku z beraních rohů.
Krok 3: Maso v marinádě obalíme a necháme co nejdéle uležet, nejméně 2 hodiny.
Krok 4: Po odležení lehce obalíme v mouce a opečeme zprudka na oleji.
Krok 5: Do pekáčku dáme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli a přibližně pět beraních rohů. Na to položíme maso. Do výpeku přidáme trochu vody nebo láku a zbytek marinády.
Krok 6: Maso podlijeme a přikryté pečeme asi 1 hodinu do změknutí. Během pečení podléváme horkou vodou a výpekem.
Krok 7: Maso je dobré teplé i studené. Vytvoří se hustá šťáva, proto se k němu hodí rýže a brambory. Stačí i chléb.
Zveřejněno 22. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní bůček na hořčici
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vrlX
Moje poznámka
Pikantní bůček na hořčici
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vrlX
Nejnovější recepty
Restovaný fenykl se žampiony a sušenými rajčaty
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí stehna s rajčaty a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kostky na sladkokyselých hříbkách a čerstvé paprice v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Dort s vaječným likérem
Přidáno před 18 hodinami
Rolka z kapra a kapusty
Přidáno před 20 hodinami
Štóla s karamelem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Reportáž: Jak se natáčí Ledničko, vyprávěj? Špičkování Punčocháře s Forejtem diváky nadchlo, slavní hosté sklidili ovace
Zpěvačka Taylor Swift stráví Vánoce v rodinném kruhu, ochutná maminčin karamel a upeče vánoční sušenky
Pomocí jednoduchého triku už nikdy nebudete bojovat s víčkem na PET lahvi: Konec rozčilování a klení
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky od Veroniky (hned měkké)
Virtuous0112 před 8 minutami
Marinované krevety Gambas na pánvičce
Marfyk před 37 minutami
Strouhaný koláč s tvarohem
Luciex2010 před 1 hodinou
Staročeský perník
Adydy před 1 hodinou
Vepřové na paprice
Vincencino před 1 hodinou
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Petaja před 2 hodinami
Pekingská polévka
Istar před 2 hodinami
Ševcovský mls, sloní žrádlo
IrenaSn před 2 hodinami
Kuřecí špízy s klobásou a rozmarýnem
bludicky před 11 hodinami
Tématické fráze:
peceny bucek na horcici,
jak upravit bůček,
pikantní pečený bůček,
bůček v hořčičné omáčce,
pečený bůček s hořčicí,
vepřový bůček na hořčici,
pikantní buček.,
pikantní buček.,
pečený bůček v horcici,
pikantní marináda na bůček,
pikantní buček na hořtici,
recept nejlepší bůček,
bůček,
pečený buček na na hořčici,
bucek s beranimi rohy,
pikantní bůček,
bůček na medu a hořčici,
marinada na bůček,
top recepty bucek,
recept na bůček
Suroviny:
bůček,
cibule,
beraní rohy,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
olej,
hořčice dijonská,
hořčice kremžská,
olej,
koření na pečené maso,
paprika sušená sladká,
cukr,
kmín mletý,
česnek
Komentáře (46)