Nutriční hodnoty (Zelný salát v letní variaci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 4 481 kJ / 1 071 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,06 g |
| Tuky | 46,20 g |
| – nasycené | 7,01 g |
| – nenasycené | 38,54 g |
| –– mononenasycené | 31,63 g |
| –– polynenasycené | 6,90 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 49,68 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 265 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 111,89 g |
| – cukry | 72,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky mladého zelí | Zelí bílé čerstvé | 1500 g |
| 3 3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 1 bílá cibule | Cibule čerstvá | |
| šťáva z 1/2 citrónu | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| tymián | Tymián sušený | |
| 4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý | 60 ml |
| 1 lžička 1 lžička cukru krupice | Cukr bílý | 5 g |