Nutriční hodnoty (Houbový krém s vínem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 155 kJ / 1 949 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,22 g |
| Tuky | 162,05 g |
| – nasycené | 98,50 g |
| – nenasycené | 57,60 g |
| –– mononenasycené | 49,18 g |
| –– polynenasycené | 8,42 g |
| ––– omega 3 | 1,02 g |
| Vláknina | 12,33 g |
| Cholesterol | 867 mg |
| Sodík | 135 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 49,87 g |
| – cukry | 26,85 g |
| ––– laktóza | 6,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hub | Hřib čerstvý | 200 g |
| 50 - 100 g 50 - 100 g másla | Máslo kravské | 75 g |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 300 ml 300 ml dezertního vína (Madeira) | Víno červené sladké | 300 ml |
| 500 ml 500 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
| 250 ml 250 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 250 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |