Nutriční hodnoty (Jáhelník II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 250 kJ / 1 733 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,39 g |
| Tuky | 25,20 g |
| – nasycené | 8,39 g |
| – nenasycené | 13,37 g |
| –– mononenasycené | 6,57 g |
| –– polynenasycené | 6,80 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 31,00 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 351 mg |
| Sůl | 0,74 g |
| Sacharidy | 305,93 g |
| – cukry | 114,07 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g jáhel | Jáhly | 250 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 2 jablka (na kostičky) | Jablko čerstvé | 300 g |
| 2 lžičky 2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| mix ořechů na ozdobu | Vlašské ořechy |