Nutriční hodnoty (Pórková polévka s houbovými knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 425 kJ / 1 058 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,08 g |
| Tuky | 58,87 g |
| – nasycené | 35,45 g |
| – nenasycené | 19,85 g |
| –– mononenasycené | 17,48 g |
| –– polynenasycené | 2,37 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 20,20 g |
| Cholesterol | 419 mg |
| Sodík | 1,35 g |
| Sůl | 2,71 g |
| Sacharidy | 64,59 g |
| – cukry | 13,34 g |
| ––– laktóza | 3,82 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velký pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| 100 g 100 g taveného sýra | Sýr tavený | 100 g |
| 50 ml 50 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| 200 g 200 g čerstvých hub | Hřib čerstvý | 200 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| asi 3 lžíce 3 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 45 g |