Nutriční hodnoty (Australský bramborový chléb Damper)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 938 kJ / 2 853 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 63,75 g |
| Tuky | 46,70 g |
| – nasycené | 22,50 g |
| – nenasycené | 22,00 g |
| –– mononenasycené | 13,37 g |
| –– polynenasycené | 8,63 g |
| ––– omega 3 | 0,75 g |
| Vláknina | 22,85 g |
| Cholesterol | 194 mg |
| Sodík | 5,21 g |
| Sůl | 14,84 g |
| Sacharidy | 492,49 g |
| – cukry | 66,74 g |
| ––– laktóza | 13,74 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mouky (trochu mouky si odebereme na posyp) | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 4 4 zarovnané lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 48 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 300 g 300 g nastrouhaných uvařených moučných brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 250 ml 250 ml podmáslí | Podmáslí | 250 g |
| 50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml |
| 150 g 150 g nakrájeného uzeného masa | Vepřová plec uzená | 150 g |