Nutriční hodnoty (Kuřecí ragú s těstovinami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 902 kJ / 2 605 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 343,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 331,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,62 g |
| Tuky | 84,19 g |
| – nasycené | 23,44 g |
| – nenasycené | 56,99 g |
| –– mononenasycené | 44,31 g |
| –– polynenasycené | 12,68 g |
| ––– omega 3 | 0,86 g |
| Vláknina | 20,16 g |
| Cholesterol | 450 mg |
| Sodík | 1,41 g |
| Sůl | 2,55 g |
| Sacharidy | 86,33 g |
| – cukry | 57,73 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg horních kuřecích stehen | Kuřecí stehenní řízky | 1500 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 150 ml 150 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 150 ml |
| 700 g 700 g rajčatové omáčky (sugo, passata, drcená rajčata apod. Já jsem dal napůl drcená rajčata a rajčata krájená na kousky) | Protlak rajčatový | 700 g |
| 250 ml 250 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 250 ml |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu | Rozmarýn čerstvý | |
| čerstvá petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| těstoviny | Těstoviny pšeničné | |
| strouhaný parmazán | Parmezán |