Nutriční hodnoty (Křenová omáčka z Hokkaido dýně s uzeným masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 832 kJ / 1 872 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 194,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 183,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,08 g |
| Tuky | 75,19 g |
| – nasycené | 19,91 g |
| – nenasycené | 44,03 g |
| –– mononenasycené | 33,69 g |
| –– polynenasycené | 10,34 g |
| ––– omega 3 | 2,29 g |
| Vláknina | 32,22 g |
| Cholesterol | 611 mg |
| Sodík | 8,60 g |
| Sůl | 18,45 g |
| Sacharidy | 90,88 g |
| – cukry | 58,28 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 900 g 900 g uzeného masa vcelku | Vepřová plec uzená | 900 g |
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 cibuli | Cibule čerstvá | 70 g |
| 600 ml 600 ml uzeného vývaru | Vývar vepřový | 600 ml |
| 500 g 500 g dýně Hokkaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | 500 g |
| 300 g 300 g jablek | Jablko čerstvé | 300 g |
| 3 lžíce 3 lžíce krenexu | Křen sterilovaný | 45 g |
| 1 1 vrchovatou lžíci nastrouhaného křenu | Křen čerstvý | 100 g |
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl na dochucení | Sůl mořská |