Nutriční hodnoty (Střapatý jablečný koláč s tvarohem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 828 kJ / 4 022 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,00 g |
| Tuky | 219,11 g |
| – nasycené | 69,88 g |
| – nenasycené | 133,60 g |
| –– mononenasycené | 98,98 g |
| –– polynenasycené | 34,62 g |
| ––– omega 3 | 9,11 g |
| Vláknina | 37,80 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 503 mg |
| Sůl | 1,34 g |
| Sacharidy | 398,47 g |
| – cukry | 152,37 g |
| ––– laktóza | 11,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 90 g 90 g másla | Máslo kravské | 90 g |
| 100 ml 100 ml oleje řepkového | Olej řepkový | 100 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 g 100 g celozrnné špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 100 g |
| 240 g 240 g hladké bílé mouky | Mouka pšeničná hladká | 240 g |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 50 g 50 g xylitolu - březového cukru (nebo cukr krystal) | Cukr bílý | 50 g |
| 1 vanička 1 vanička polotučného tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 40 ml |
| 20 g 20 g xylitolu (nebo cukr krystal) | ||
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| citronová kůra dle chuti | Citronová kúra čerstvá | |
| 4 4 středně velká jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá |