Nutriční hodnoty (Střapatý jablečný koláč s tvarohem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 828 kJ / 4 022 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 56,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 39,00 g |
Tuky | 219,11 g |
– nasycené | 69,88 g |
– nenasycené | 133,60 g |
–– mononenasycené | 98,98 g |
–– polynenasycené | 34,62 g |
––– omega 3 | 9,11 g |
Vláknina | 37,80 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 503 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 398,47 g |
– cukry | 152,37 g |
––– laktóza | 11,35 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
90 g 90 g másla | Máslo kravské | 90 g |
100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
100 g 100 g celozrnné špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 100 g |
240 g 240 g hladké bílé mouky | Mouka pšeničná hladká | 240 g |
1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
50 g 50 g xylitolu - březového cukru (určitě půjde nahradit krystalovým cukrem) | Cukr bílý | 50 g |
1 vanička 1 vanička polotučného tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
2 lžíce 2 lžíce jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 40 ml |
20 g 20 g xylitolu (případně opět cukr krystal) | Cukr bílý | 20 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
citronová kůra dle chuti | Citronová kúra čerstvá | |
4 4 středně velká jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
vanilkový cukr (cca 1 lžíce) | Cukr vanilkový | |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá |