Nutriční hodnoty (Pečený květák s parmazánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 048 kJ / 967 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,39 g |
| Tuky | 88,18 g |
| – nasycené | 44,55 g |
| – nenasycené | 28,05 g |
| –– mononenasycené | 25,55 g |
| –– polynenasycené | 2,50 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 126 mg |
| Sodík | 1,51 g |
| Sůl | 3,77 g |
| Sacharidy | 5,13 g |
| – cukry | 4,51 g |
| ––– laktóza | 3,91 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
| 10 10 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 3 špetky 3 špetky mletého černého pepře | Pepř černý mletý | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku strouhaného parmazánu (nebo jiného sýra) | Parmezán | 125 g |
| 1 lžíce 1 lžíce nasekané plocholisté petržele | Petržel kořenová čerstvá | 15 g |