Řízek cibulák

Vepřové maso Doba přípravy: 30-40 min 11 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 30-40 min 11 názorů

Suroviny 2 porce

2 kusy jakéhokoliv vhodneho masa na řízky
1 středně velká cibule
2 lžíce hořčice
1/2 lžičky Vegety
sůl
strouhanka
Na obalení:
vajíčko
hladká mouka
olej (nebo sádlo na smažení)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na větší kusy, které rozsekáme tyčovým mixérem, nebo celou cibuli nastrouháme na hrubších nudličkách. Přidáme 2 lžíce plnotučné hořčice, půl lžičky vegety a promícháme.

  2. Touto směsí potřeme naklepané a osolené řízky a necháme chvíli postát.

  3. Pak obalujeme v klasickém trojobalu a smažíme na oleji, nebo sádle.

Poznámka od kuchařky

Pozor, trojobal se při smažení mírně loupe, je to vidět i na fotce, ale řízky jsou fakt báječné. Možná, že jsem měla málo rozpálený olej, dělala jsem je v troubě, nevím. Ale jinak nemají chybu. Tyhle řízky mi doporučila moje sousedka, když jsem se jí ptala, co to od ní tak nádherně voní. :-)))

Komentáře k receptu Řízek cibulák

Tématické fráze: králik cibulák cibulák recept smažený řízek cibulák kralik cibulac vepřový řízek cibulák vyšívání cibulák cibulové řízky recept na cibulák recept cibulák cibulak recepty cibulák -porcelán smažený cibulový řízek smažené řízky cibule řízky na na cibuli cibulák recept báječný rizek cibulák králík recepty cibulák králík cibulák recept bachor cikánské jidlo