Nutriční hodnoty (Jablkovo-sezamové sušenky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 294 kJ / 2 938 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 58,70 g |
| Tuky | 115,77 g |
| – nasycené | 67,55 g |
| – nenasycené | 43,05 g |
| –– mononenasycené | 34,54 g |
| –– polynenasycené | 8,51 g |
| ––– omega 3 | 0,96 g |
| Vláknina | 22,80 g |
| Cholesterol | 519 mg |
| Sodík | 70 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 399,51 g |
| – cukry | 53,96 g |
| ––– laktóza | 0,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrníčky 2 hrníčky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| ¼ h rníčku rníčku moučkového cukru | Cukr bílý | |
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| 2 2 větší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| ½ h rníčku rníčku nadrobno nasekaných sušených jablek | Jablko čerstvé | |
| sezamová semínka | Sezam loupaný |