Nutriční hodnoty (Krupicový dezert s jahodami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 877 kJ / 1 405 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,10 g |
| Tuky | 64,95 g |
| – nasycené | 42,62 g |
| – nenasycené | 19,77 g |
| –– mononenasycené | 17,15 g |
| –– polynenasycené | 2,62 g |
| ––– omega 3 | 0,66 g |
| Vláknina | 6,90 g |
| Cholesterol | 215 mg |
| Sodík | 164 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 183,15 g |
| – cukry | 161,25 g |
| ––– laktóza | 18,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce pšeničné krupice | Krupice pšeničná hrubá | |
| 3 lžíce 3 lžíce cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 1 1 vanilkový lusk | Vanilkové lusky | |
| 300 g 300 g jahod | Jahody čerstvé | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| citronová šťáva (dle chuti) | Šťáva z citrónu |