Nutriční hodnoty (Krupicový dezert s jahodami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 5 877 kJ / 1 405 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,10 g |
Tuky | 64,95 g |
– nasycené | 42,62 g |
– nenasycené | 19,77 g |
–– mononenasycené | 17,15 g |
–– polynenasycené | 2,62 g |
––– omega 3 | 0,66 g |
Vláknina | 6,90 g |
Cholesterol | 215 mg |
Sodík | 164 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 183,15 g |
– cukry | 161,25 g |
––– laktóza | 18,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
2 lžíce 2 lžíce pšeničné krupice | Krupice pšeničná hrubá | |
3 lžíce 3 lžíce cukru | Cukr bílý | 75 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
1 1 vanilkový lusk | Vanilkové lusky | |
300 g 300 g jahod | Jahody čerstvé | 300 g |
2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
citronová šťáva (dle chuti) | Šťáva z citrónu |