Nutriční hodnoty (Medový jahelník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 966 kJ / 3 577 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,35 g |
| Tuky | 20,25 g |
| – nasycené | 3,65 g |
| – nenasycené | 13,90 g |
| –– mononenasycené | 3,80 g |
| –– polynenasycené | 10,10 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 74,39 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 692 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 770,11 g |
| – cukry | 483,26 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g jáhel | Jáhly | 250 g |
| 8-10 lžic 8-10 lžic medu | Med nepasterovaný | 324 g |
| 200 g 200 g sušených švestek | Švestky sušené | 200 g |
| 0,5 kg 0,5 kg hrubě strouhaných jablek | Jablko čerstvé | 500 g |
| 2 lžíce 2 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 30 g |
| 4 lžíce 4 lžíce kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 60 g |
| 100 g 100 g rozinek | Rozinky | 100 g |
| 4-5 lžic 4-5 lžic ovesné smetany | Smetana ovesná | 67.5 ml |
| tuk na vymazání formy | Margarín |