Nutriční hodnoty (Tmavý řízek s bramborovým salátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 366 kJ / 1 283 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 45,66 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,30 g | 
| Tuky | 30,82 g | 
| – nasycené | 5,13 g | 
| – nenasycené | 20,07 g | 
| –– mononenasycené | 13,30 g | 
| –– polynenasycené | 6,77 g | 
| ––– omega 3 | 0,82 g | 
| Vláknina | 26,40 g | 
| Cholesterol | 518 mg | 
| Sodík | 1,17 g | 
| Sůl | 2,77 g | 
| Sacharidy | 192,45 g | 
| – cukry | 27,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 8 8 větších brambor | Brambor zimní | 400 g | 
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g | 
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku kukuřice | Kukuřice sterilovaná | 125 g | 
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku hrášku | Hrášek zelený | 125 g | 
| 4 4 větší sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| tatarská omáčka (dle chuti, nebo bílý jogurt) | Tatarská omáčka | |
| 4 plátky 4 plátky vepřové krkovice | Vepřová krkovice | |
| strouhanka z tmavého pečiva (dle potřeby) | Strouhanka pšeničná | |
| 2-3 2-3 vejce | Vejce slepičí | 175 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hladká mouka (dle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | |
| sádlo (na smažení) | Sádlo vepřové | 
 
	