Nutriční hodnoty (Okurkový salát s rajčaty a balsamikem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 958 kJ / 229 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,59 g |
| Tuky | 12,86 g |
| – nasycené | 1,66 g |
| – nenasycené | 10,97 g |
| –– mononenasycené | 8,91 g |
| –– polynenasycené | 2,05 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 6,64 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,65 g |
| Sacharidy | 23,57 g |
| – cukry | 10,84 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 salátové okurky – cca 150 g | Okurka salátová čerstvá | 0.5 g |
| 2 2 soudková rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky metého černého pepře | Pepř černý | 1.25 g |
| 2-3 špetky 2-3 špetky soli | Sůl mořská | 2.5 g |
| 1 špetka 1 špetka sušených koprových výhonků | ||
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce bílého balsamikového octa – s příchutí medu (mild) | Ocet balsamikový bílý | 20 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce vody | Voda | 18 ml |
| 1 lžička 1 lžička hořčice – libovolné, podle chuti | Hořčice plnotučná | 5 g |