Nutriční hodnoty (Perníčkové kytičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 786 kJ / 4 251 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 72,55 g |
| Tuky | 43,21 g |
| – nasycené | 10,12 g |
| – nenasycené | 27,89 g |
| –– mononenasycené | 15,52 g |
| –– polynenasycené | 12,37 g |
| ––– omega 3 | 1,03 g |
| Vláknina | 19,60 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 203 mg |
| Sůl | 0,64 g |
| Sacharidy | 874,53 g |
| – cukry | 438,72 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2,5 hrnku 2,5 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 625 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukr moučka | Cukr bílý | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce Hery | Margarín | 37.5 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky perníkového koření | Perníkové koření | 2.5 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| rybízová marmeláda na slepení | Marmeláda z červeného rybízu | |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce horké vody | Voda | 9 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| cukrářské zdobení | Cukrářské zdobení |