Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem

jan.fertal Kuchař: jan.fertal

Doba přípravy: 2 h 35 min 15 -18 ks Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 17 názorů

Suroviny

Těsto:
300 g polohrubé mouky
500 ml vody
8 vajec
100 g másla
špetka soli
Krém:
700 ml mléka
2 Zlaté klasy
250 g másla
15 lžic moučkového cukru
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Do vriacej vody prisypeme naraz preosiatu múku. Miešame, kým sa cesto nelepí ani na hrniec, ani na varechu.

  2. Po miernom vychladnutí pridávame do hmoty po jednom vajcia, rozmiešame šľahačom alebo varechou. Ak je hmota veľmi hustá, zriedime ju troškou vody (opatrne, hmota má byť hustá, aby sa neroztekala). Vznikne lepivá hmota.

  3. Hmotu dáme do cukrárskeho vrecka, použijeme špičku s väčším otvorom. Na papier na pečenie alebo na teflónovú fóliu nastriekame kolieska tak, že každý prejdeme 2 x.

  4. Rúru predohrejeme na 200°C a vložíme do nej plech s nastriekanými venčekami. Pečieme 12 minút. Ďalšich 20 min pečieme tak, že občas pootvoríme na moment dvierka na rúre, aby sa dostala von para, ale zároveň sledujeme teplotu, ktorá by nemala klesnúť pod 190°C. Upečenosť venčekov vyskúšame tak, že jeden venček prekrojíme a hmota sa nemá lepiť na nôž. Upečené venčeky hneď po upečení prekrojíme a vychladnuté plníme pripraveným krémom. tak, že na každý nastriekame krém 2x, aby neboli nízke.

  5. Krém: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a zašľahávame postupne do vychladnutého pudingu. Hotovým krémom naplníme venčeky.

  6. Naplnené poprášime práškovým cukrom a dáme chladiť.

Poznámka

Niekto radí neotvárať rúru, ale ja uvádzam dvierka otvárať tak asi každé 4 minúty, ale len na moment. Dobu pečenia si musí vyskúšať každý sám, lebo každá rúra pečie inak.

Ale každý si to musí v svojej rúre vyskúšať.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 733 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem

  • E-li-s E-li-s

    Děkuji za luxusní recept a postup. Nikdy jsem neměla tak krásné věnečky/pusinky. Zítra je naplním, ozdobím a přidám foto...jestli zbydou..už teď mi je chtějí užírat :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • jan.fertal jan.fertal(autor receptu)

    Ale dámy,dámy budte professionalky ak nimi chcete byť. Pridem mi to ako povyšovanie nad niekym kto tu má len pár receptov aj som vahal či u vás je zlaty klas.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    jan.fertal: proč se omlouváš?:-) - to bylo jen na doplnění informace o rozdílu v různých přípravcích. Je fakt, že při vaření krému dávám k pudinku min. lžíci mouky, taky s tím mám lepší zkušenost, klas neklas:-D

    Odpovědět

  • jan.fertal jan.fertal(autor receptu)

    Prepáč že ten váš krémovy prášok v uk neviem zohnať tak ako mnoho dalšich prísad.

    Odpovědět

  • jan.fertal jan.fertal(autor receptu)

    Všetko Ok,Ja Sam som bol začiatočnik a stale sa zdokonalujem,tých postupov je veľa ako aj kremov ktorymi venčeky je vhodne plniť. Ale so sa niekomu nevidí recept necham to tak nemusime komentovať,jednoducho su ho neoblubim.A postupov pečenia venčekov je tiež veľa tak ako aj zloženie odpal.cesta.Ja som uviedol len mnov osvedčeny postup.A doba pečenia je informatívna je to indivindividalne .Už sa len niekto chytil toho že postup na krém a pri tom ho dobre ovláda k čomu je to dobre?Budeme si teraz navzajom hladať chybičky naschvál?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    jan.fertal: Chodí sem i začátečníci, kteří postup na krém budou muset hledat jinde :-(
    Já sama používám dva postupy - buď zašlehat změklé máslo rovnou do teplé uvařené kaše a nebo nechat kaši vychladnout a po částech ji přidávat do vyšlehaného másla. Takže si myslím, že Váš postup určitě nebude zbytečný ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    tejaja: zizala: krémový prášek oproti Zlatému klasu, což je jen ochucený a barvený kukuřičný škrob, obsahuje navíc i trochu kukuřičné mouky, proto super drží - mám ho taky:-)

    Odpovědět

  • jan.fertal jan.fertal(autor receptu)

    Netreba ma poučovať že na zlatom klase su uvedene 3 hustoty viem to dobre aj ja.

    Odpovědět

  • jan.fertal jan.fertal(autor receptu)

    No zrejme pečie každý a postup na krém vie každý nemusíš to komentovať ani ak sa ti nevidí.Myslím že postup zvladne každý ak vie množstva.A neviem preč sa zavzdušnujete,n.a. 700ml mlieka su dva zlate klasy v pohode alebo 80 g zlateho klasy možeš si vybrať.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jarka, Krémový prášek je to isté, čo Zlatý klas, len sa nemohol vyrábať v ČR pod tým názvom, je na to značka. Niekoľkokrát som to pred rokmi doporučovala, mám to aj pri niektorých svojich receptoch uvedené ako radu. Hustota je na návode Zlatého klasu písaná, sú tam uvedené 3 hustoty s rôznym množstvom mlieka. Volím podľa toho, načo ho potrebujem.;-) Pri používaní ale človek sa naučí určiť hustotu aj odhadom. ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: Já používám Krémový prášek a je skvělý. Ale nevím, jestli je ještě ke koupi, někdy před rokem jsem si koupila kilové balení. Zase tak často krémy nedělám.
    A k receptu: no, alespoň autor netvrdí, že je to žloutkový krém 8-( Já peču na 220°C prvních 10 minut a pak dopékám při 170°C dalších asi 10-15 minut. Troubu neotvírám vůbec, aby pečivo nekleslo!
    Věnečky vypadají moc dobře :yes: Chybí postup na krém.

    Odpovědět

  • casino casino

    ...ale úvodní fotečka, těch obzvláště vypečených věnečků, se mi fakt líbí:yes:

    Já zkusil dát do krému Zlatý klas 1x...
    No, asi jsem blbě přečetl návod;-(

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    tejaja: Nekompletní a navíc zbytečný, když se jeden podívá, co tu je věnečků a vetrníčků kolem a s mnohem erudovanějším výkladem, jak při přípravě postupovat!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    jan.fertal: Prepáč, ale v čase, keď som aktivovala a hlavne opravovala tvoj recept, tak nebol kompletný, ale ty to predsa dobre vieš. Podľa nekompletného receptu sa variť a piecť nedá.
    K Zlatému klasu - nie je to chytanie za slovíčka. Nahradiť sa to dá, ale nie je jedno, či na 700 ml mlieka použijem 2 pudingy alebo 2 Zlaté klasy. Hustota bude rozdielna. Kto používa Zlatý klas, ten to vie, ale väčšina ľudí v Čechách ho možno nepozná, pretože donedávna nebol k dostaniu. Takže práca a suroviny môžu vyjsť nazmar, resp. výsledok nebude taký, aký očakávali. A len tak meszi nami: pečiem desťročia a Zlatý klas sme používali doma, ešte keď som bola malé dieťa, používala ho už moja babička.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    jan.fertal: Rozklikni profil a mrkni, fááákt nikdy nic neupekla? :-p:-p:-D:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: venecky z odpal.testa věnečky z odpalovaného těsta krem ze zlatého klasu odpalovane venceky recept krém zlatý klas co je to zlaty klas odpalované věnečky venceky s odpalovaneho cesta žloutkové věnečky z odpal.těsta věnečky z odpal odpalované věnečky s krémem věnečky recept recept na věnečky z odpalovaného těsta věnečky s vanilkovým krémem věnečky odpalované recept na luxusní věnečky zlatý klas s máslem recept věnečky luxusní věnečky z odpalovaného těsta recepty věnečky odpalované