Nutriční hodnoty (Pivní guláš s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 10 386 kJ / 2 482 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 304,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 271,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,39 g |
| Tuky | 42,50 g |
| – nasycené | 12,41 g |
| – nenasycené | 21,76 g |
| –– mononenasycené | 16,54 g |
| –– polynenasycené | 5,22 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 65,73 g |
| Cholesterol | 535 mg |
| Sodík | 1,66 g |
| Sůl | 3,52 g |
| Sacharidy | 197,43 g |
| – cukry | 63,36 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,75 kg 0,75 kg vepřové kýty | Vepřová kýta | 750 g |
| 0,5 kg 0,5 kg hovězího masa | Hovězí kýta | 500 g |
| (když máme, můžeme do guláše dát i zvěřinu, víc masa víc chuti, mohou se přidat i kosti, guláš bude chutnější) | Vepřová kýta | |
| 200 g 200 g hub | Hřib čerstvý | 200 g |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| 12 12 středních brambor (8 brambor nakrájet, 4 nastrouhat) | Brambor zimní | 600 g |
| 6 6 cibulí | Cibule čerstvá | 420 g |
| 6 6 rajčat (můžeme je před nakrájením spařit a oloupat) | Rajče červené čerstvé | 360 g |
| 6 6 paprik | Paprika bílá čerstvá | |
| 6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
| 1 1 pivo | Pivo světlé 10ᵒ | |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 150 g 150 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 150 g |
| červená paprika | Paprika červená čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| pálivá paprika anebo chilli | Paprika pálivá | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| 2 2 bujóny (když použijeme kosti, nejsou bujony nutné) | Bujón hovězí | 20 g |
| koření na guláš (mně chutná Kotanyi) | Koření Argentina | |
| 5 l 5 l vody | Voda | 5000 ml |