Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka bílý chřest

Vepřová panenka, zabalená v listovém těstě, s houbovým pyré a slaninou, je opravdovou pochoutkou. Perfektně ji doplní bílý chřest, který má příjemně nasládlou chuť. Pokrm, který se hodí pro slavnostnější příležitosti.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Drahos z kamene Drahos z kamene

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 778 kJ /
1 620 kcal
Bílkoviny12,88 g
Tuky173,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 584 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,21 g
Sacharidy1,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Krok 2: Nejprve připravíme houbové pyré. Žampion nakrájíme, hodíme do mixéru, přilijeme trochu oleje, posolíme, opepříme a rozmixujeme. Krok 3: Listové těsto rozvalíme. Na těsto položíme anglickou slaninu, potřeme houbovým pyré. Krok 4: Panenku osolíme, opepříme a položíme na houbové pyré. Zabalíme do těsta a těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem. Krok 5: Přeneseme na plech a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme asi 25 minut. Krok 6: Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě se špetkou cukru, plátkem másla a kolečkem citronu. Podle tloušťky výhonků vaříme asi 7-12 minut do změknutí.

TIP: Vepřová panenka - nejlepší recepty

Zveřejněno 24. 7. 2015

Poznámka autora Drahos z kamene

Po uvaření chřest nesmíme ponořit do studené vody, jako se to dělá např. s brokolicí, která pod ledovou koupelí zazáří. Chřest by ztratil všechny vitamíny a oslabila by se jeho chuť. Chřest zabalíme do šunky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka bílý chřest

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wlv1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka bílý chřest

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wlv1

Komentáře (5)

Pěkně jedlé foto s dobře vypadající panenkou:yes:

Prudce jedlé foto;-):-KMě by rozhodně chutnalo:yes:

Tématické fráze:
bilý chřest recepty, bílý chřest, chřest recepty, recepty na bílý chřest, bílý chřest s panenkou, chrest s panenkou, recept na panenku a chřest, recepty z bílého chřestu, chřest bílý, chřest bílý recepty, bílý chřest recept, recept bílý chřest, chřest recept, pannenka s chřestem, bílí chřest recept, chrest bily recept, recept na bílý chřest, recepty s bilym chrestem, recept na chřest bílý, panenka na chrestu

Suroviny:
panenka vepřová, těsto listové, slanina anglická, chřest bíly, žampióny, pepř mletý, sůl, máslo, citron, vejce, šunka schwarzwaldská

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu