Panenka bílý chřest

Drahos z kamene Kuchař: Drahos z kamene

Vepřové maso 3 názory

Suroviny

1 celá vepřová panenka
1 listové těsto
10 dkg anglické slaniny
10 bílých chřestů
2 velké žampiony
pepř
sůl
10 dkg másla
citron
1 vejce
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozvalíme. Na těsto položíme anglickou slaninu, potřeme houbovým pyré. Pyré vyrobíme tak, že hodíme do mixéru nakrájený žampion, přilijeme trochu oleje, posolíme, opepříme.

  2. Na houbovou pastu položíme panenku, kterou jsme posolili a popepřili. Zabalíme do těsta a těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme asi 25 minut.

  3. Oloupaný chřest vaříme v osolené vodě se špetkou cukru, plátkem másla a kolečkem citrónu. Podle tloušťky výhonků (pazochů) postačí doba 7 až 12 minut na jeho změknutí. Po uvaření chřest nesmíte ponořit do studené vody, jako se to dělá např. s brokolicí, která pod ledovou koupelí zazáří. Chřest by ztratil všechny vitamíny a oslabila by se jeho chuť. Chřest zabalíme na konec do šunky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Panenka bílý chřest

Tématické fráze: bilý chřest recepty bílý chřest chřest recepty recepty na bílý chřest bílý chřest s panenkou chrest s panenkou recept na panenku a chřest recepty z bílého chřestu chřest bílý chřest bílý recepty bílý chřest recept recept bílý chřest chřest recept pannenka s chřestem bílí chřest recept chrest bily recept recept na bílý chřest recepty s bilym chrestem recept na chřest bílý panenka na chrestu