Nutriční hodnoty (Tvarohový koláč s vůní vánoc)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 066 kJ / 2 884 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 71,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,04 g |
| Tuky | 107,31 g |
| – nasycené | 57,31 g |
| – nenasycené | 39,20 g |
| –– mononenasycené | 32,93 g |
| –– polynenasycené | 6,27 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 31,20 g |
| Cholesterol | 943 mg |
| Sodík | 388 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 355,38 g |
| – cukry | 182,08 g |
| ––– laktóza | 18,56 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 200 g |
| 70 g 70 g cukru | Cukr bílý | 70 g |
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
| 1 1 velké vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kypřícího prášku | Kypřící prášek | 2.5 g |
| 500 g 500 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 500 g |
| 2 2 vejce (bílky a žloutky zvlášť) | Vaječný žloutek | 46 g |
| 20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžička 1 lžička medu | Med nepasterovaný | 18 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
| 25 g 25 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 25 g |
| 30 30 g mandlí nasekaných na plátky | Mandle neloupané |