Nutriční hodnoty (Uzené kostky v pikantní fazolové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 665 kJ / 159 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,50 g |
| Tuky | 0,56 g |
| – nasycené | 0,17 g |
| – nenasycené | 0,25 g |
| –– mononenasycené | 0,10 g |
| –– polynenasycené | 0,15 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 11,59 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 17 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 32,73 g |
| – cukry | 9,57 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 dkg 600 dkg uzeného (já měla domácí kotletu) | ||
| 1 plechovka 1 plechovka červených fazolí | Fazole červená ledvina | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 chilli paprička | Chilli paprička čerstvá | |
| 1 lžíci 1 lžíci papriky | Paprika bílá čerstvá | 15 g |
| 4 4 sušená rajčata (nebo 1 lžíce pesta ze sušených rajčat) | Dužina červeného rajčete sušená | |
| 1 kostka 1 kostka domácího mraženého demi glace (velmi silný vývar, který po vychladnutí želíruje) nebo gelový bujon | Demi-glace | |
| 1 lžíce 1 lžíce kukuřičného škrobu (bude-li potřeba) | Škrob kukuřičný | 15 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| cibuli červenou (pokud máme) | Cibule červená čerstvá | |
| kousek kousek kapie | Paprika červená čerstvá | |
| petrželku | Petržel nať čerstvá |