Nutriční hodnoty (Dušené hovězí na rajčatech, s bylinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 074 kJ / 2 408 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 209,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 172,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,18 g |
| Tuky | 96,67 g |
| – nasycené | 44,36 g |
| – nenasycené | 49,10 g |
| –– mononenasycené | 38,83 g |
| –– polynenasycené | 10,27 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 101,20 g |
| Cholesterol | 438 mg |
| Sodík | 3,24 g |
| Sůl | 7,60 g |
| Sacharidy | 101,45 g |
| – cukry | 51,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g hovězí přední | Hovězí plec | 800 g |
| 50 g 50 g anglické slaniny | Anglická slanina | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 150 ml 150 ml suchého červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
| 400 ml 400 ml krájených rajčat | Rajče červené čerstvé | 400 g |
| 3-5 řapíků 3-5 řapíků celeru | Celer bulva čerstvá | 2000 g |
| bouquet garni (tymián, petržel, bobkový list i kousek rozmarýnu) | Petržel nať čerstvá |