Zakázaná buchta

kedlubna Kuchař:

Moučníky , Řezy 47 názorů

522

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 a půl hrnku cukru moučka (já dala jen jeden hrnek)
4 vejce
1 hrnek vlažné vody
1 hrnek oleje
1 prášek do pečiva
1 lžíce kakaa
10 dkg mletých ořechů
1 Salko
1 máslo
čokoládová poleva (trochu)
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem a postupně přidáme ostatní přísady, vylijeme na papírem vyložený plech.

  2. Pečeme dle zkušeností s troubou cca 25 minut, až se nelepí špejle.
    Poleva : Salko uvaříme ponořené ve vodě cca 2,5 hodiny, nejlépe den předem,
    aby vychladlo.

  3. Vyšleháme ho s máslem a namažeme na vychladlý korpus.

  4. Posypeme trochu mletými ořechy a nastříkáme cik cak polevu, necháme v lednici ztuhnout.

Poznámka

název jsem použila dle receptu paní Evy, ale tuto buchtu pečou i mé kolegyně pod různými názvy, jako karamelová, buchta se salkem apod. apod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 687 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zakázaná buchta

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Proč to jméno?
    Je to obyčejná hrnková buchta známá už léta letoucí, jen přidané určité ingredience. Když tam přidáte kokos, bude KOKOSOVÁ, když tam nahoru nasypete jahody, bude JAHODOVÁ a pokud základ polijete rumovou polevou, bude to buchta rumová. Dělám ji často. Ta se nedá pokazit! Proto recept paní KEDLUBNY jen doporučuji.<3<3<3<3<3<3<3:-K

    Odpovědět

  • frantiska frantiska(neregistrovaná)

    prosim muze nekdo napsat presny recept na salko varene na teflonce dekuji

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-? kedlubna: ořechy jen na posypání nebo i do těsta? :-?

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    Uz se na buchticce pracuje... jsem zvedava jestli se mi povede<3

    Odpovědět

  • janatka janatka

    :yes:kalorická bomba,ale vynikající!!!!!!!!!!!!

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Veru: Na teflonce jako vylít z konzervy míchat a vařit 10 min?

    Odpovědět

  • petra M. petra M.(neregistrovaný)

    buchta je jednoduchá na přípravu a vynikající =) nedivím se, že se jí říká zakázaná :-p

    Odpovědět

  • blue_tea blue_tea(neregistrovaná)

    Skvělej recept, díky moc! Použila jsem tedy jen "spodek", krém jsem udělala dle vlastního receptu, ale je to fantazie. Sice jsem si říkala, že to těsto je nějak moc tekutý, ale výsledek překvapil. A zároveň je mi jasný, proč jsem dosud měla všecky buchty keclý a tvrdý... :-))

    Odpovědět

  • Veru Veru(neregistrovaný)

    Také jsem se bála vybouchnutí, sice babička prý Salko vaří v plechovce často, ale i tak jsem se o mou kuchyň bála... Pak jsem v jiné diskuzi našla, že jedna paní vaří Salko na teflonové pánvi asi 10 minut... Teflonku mám, pořád lepší koupit novou pánev, než malovat kuchyň... A vážně se povedlo, prý je stejné jako když se vaří v plechovce (konzistence), akorát to trvá mnohem mnohem kratšeji a vychládá to taky líp, takže od té doby jedině na teflonce 10 minut :-)

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Dala jsem místo ořechů mandle...a je vynikající..salko me nevybuchlo:-)vařila jsem ho 2 hodky a další 2 hoďky nechala vychladnout..děkuji za recept:yes::-p:-);-)

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Už se na ní pracuje:-))):-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    MartaU: musí naprosto vychladnout, ale úplně, pak bouchnout nemůže;-);-);-)

    Odpovědět

  • MartaU MartaU(neregistrovaný)

    Nedoporučuji vařit ani náhodou.Mi to bouchlo a byla to síla.Nehledě,že ta rána byla fakt silná a to nemluvím,že bylo třeba malovat a ten čurbes všude.Raději si ho kupte.Nemá cenu riskovat.Kdyby byl 2letý vnuk v kuchyni,tak je asi po něm.

    Odpovědět

  • Lenika Lenika

    Dobrota, která nezklame.;-)

    Odpovědět

  • Terka0001 Terka0001

    Už jsem jí dělala dvakrát a je naprosto boží! Kámoška si dokonce vyžádala recept!

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo