Krkovička s liškami

maris Kuchařka: maris

Vepřové maso 19 názorů

Suroviny

4 plátky krkovičky
velká hrst lišek
150 ml bílého suchého vína
větvička čerstvého rozmarýnu
olivový olej
sůl
pepř
Na studenou česnekovou omáčku :
1 hustá zakysaná smetana
prolisovaný česnek množství podle chuti
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji na pánvi zprudka opečeme plátky masa, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a necháme zvolna dusit.

  2. V polovině přidáme očistěné lišky, rozmarýn a doděláme doměkka.

  3. Servírujeme s opečenými bramborami a česnekovou omáčkou, kterou připravíme smícháním výše uvedených ingrediencí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 161 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička s liškami

  • maris maris(autorka receptu)

    zuzka.BO: děkuju:-):-K

    Odpovědět

  • zuzka.BO zuzka.BO

    Je to supr recept!

    Odpovědět

  • Rozinka Rozinka (neregistrovaný)

    Je to opravdová mňamka, na Vysočine letos roste spousta lišek.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Maris, opravdu to musí býti delikatesa:-p,jak tobě se vždy podaří taková krásná hnědá šťáva,to já miluji a tento receptík je super.;-):yes:+1

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Nádhera a nostalgile v "únoru":-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ja som si sem len prisla potesit oci....

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Nádherné fotky:yes: Lišky jsem už neviděla léta a krkovičku můžu:-)):yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    To je dobře - o liškách se říká, že jsou hodně citlivé na životní prostředí :-):-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Děkuju Maris, já jsem na jihozápadě a to je fajn, příroda už se vzpamatovává. :-D:-D

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Patricie, já žiju v Praze, ale chatu, kde jsem, máme ve východních Čechách - Železné hory:-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Maris,u nás zrovna tak. Byla u lišek předlouhá přestávka, teď se znovu objevují. Můžu se zeptat z jakého jsi kraje?:-?

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

  • maris maris(autorka receptu)

    Všem vám moc děkuju :-) spagetko, klidně bych Ti je dnes poslat mohla, byli jsme na houbách a zase jsme lišky donesli. Já je taky považuji za vzácnost, když jsem byla malá holka, tak jich tady bývaly celé žluté koberce, potom úplně zmizely a až teď v posledních letech se začínají zase objevovat. Jsou výborné. Babička vždycky říkala, že nejlepší houbová smetanová omáčka je z lišek. A babičky měly vždycky pravdu, ne ? ;-):-))

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Škoda, že nejím houby, protože ta fotka - no fakt LUXUS !!!:yes::yes: +;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Maris, pošli mi dvě hrsti lišek, tady nějak nejsou vidět ;-):-D:-p - co nadělám, viď?, z hříbků i jiných hub jsem už dělala ..no... :-p:yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřové na liškách maso na liškách smetanová omáčka s liškami omáčka z lišek omáčka s liškami maso s liškami krkovicka na liskach smetanová omáčka z lišek vepřové maso na liškách lišky recepty vepřové s liškami vepřové maso s liškami recepty lišky krkovice na liskach recepty z lišky obecné jídla z lišek recepty z lišek maso s liškama omáčka z lišek recept lišky recept

Zapomněl/a jsem heslo