

Krkovička s liškami
Suroviny
- 4 plátky krkovičky
- velká hrst lišek
- 150 ml bílého suchého vína
- větvička čerstvého rozmarýnu
- olivový olej
- sůl
- pepř
- Na studenou česnekovou omáčku :
- 1 hustá zakysaná smetana
- prolisovaný česnek množství podle chuti
- sůl
Postup přípravy receptu
Na rozehřátém oleji na pánvi zprudka opečeme plátky masa, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a necháme zvolna dusit.
V polovině přidáme očistěné lišky, rozmarýn a doděláme doměkka.
Servírujeme s opečenými bramborami a česnekovou omáčkou, kterou připravíme smícháním výše uvedených ingrediencí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krkovička s liškami
-
Vyzkoušeno jen místo krkovice jsem použil plátky z krůtího prsa .Moc chutné,skvělý recept!:
yes: -
zuzka.BO: děkuju
-
Je to supr recept!
-
Je to opravdová mňamka, na Vysočine letos roste spousta lišek.
-
Maris, opravdu to musí býti delikatesa
,jak tobě se vždy podaří taková krásná hnědá šťáva,to já miluji a tento receptík je super.
+1
-
Nádhera a nostalgile v "únoru"
-
ja som si sem len prisla potesit oci....
-
Nádherné fotky
Lišky jsem už neviděla léta a krkovičku můžu
-
To je dobře - o liškách se říká, že jsou hodně citlivé na životní prostředí
-
Děkuju Maris, já jsem na jihozápadě a to je fajn, příroda už se vzpamatovává.
-
Patricie, já žiju v Praze, ale chatu, kde jsem, máme ve východních Čechách - Železné hory
-
Maris,u nás zrovna tak. Byla u lišek předlouhá přestávka, teď se znovu objevují. Můžu se zeptat z jakého jsi kraje?
-
-
Všem vám moc děkuju
spagetko, klidně bych Ti je dnes poslat mohla, byli jsme na houbách a zase jsme lišky donesli. Já je taky považuji za vzácnost, když jsem byla malá holka, tak jich tady bývaly celé žluté koberce, potom úplně zmizely a až teď v posledních letech se začínají zase objevovat. Jsou výborné. Babička vždycky říkala, že nejlepší houbová smetanová omáčka je z lišek. A babičky měly vždycky pravdu, ne ?
-
Škoda, že nejím houby, protože ta fotka - no fakt LUXUS !!!
+