Krkovička s liškami

Suroviny

4 plátky krkovičky
velká hrst lišek
150 ml bílého suchého vína
větvička čerstvého rozmarýnu
olivový olej
sůl
pepř
Na studenou česnekovou omáčku :
1 hustá zakysaná smetana
prolisovaný česnek množství podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji na pánvi zprudka opečeme plátky masa, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a necháme zvolna dusit.

  2. V polovině přidáme očistěné lišky, rozmarýn a doděláme doměkka.

  3. Servírujeme s opečenými bramborami a česnekovou omáčkou, kterou připravíme smícháním výše uvedených ingrediencí.

Komentáře k receptu Krkovička s liškami

  • Cernousek Cernousek

    Vyzkoušeno jen místo krkovice jsem použil plátky z krůtího prsa .Moc chutné,skvělý recept!:
    yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    zuzka.BO: děkuju:-):-K

    Odpovědět

  • zuzka.BO zuzka.BO

    Je to supr recept!

    Odpovědět

  • Rozinka Rozinka (neregistrovaný)

    Je to opravdová mňamka, na Vysočine letos roste spousta lišek.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Maris, opravdu to musí býti delikatesa:-p,jak tobě se vždy podaří taková krásná hnědá šťáva,to já miluji a tento receptík je super.;-):yes:+1

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Nádhera a nostalgile v "únoru":-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    ja som si sem len prisla potesit oci....

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    Nádherné fotky:yes: Lišky jsem už neviděla léta a krkovičku můžu:-)):yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    To je dobře - o liškách se říká, že jsou hodně citlivé na životní prostředí :-):-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Děkuju Maris, já jsem na jihozápadě a to je fajn, příroda už se vzpamatovává. :-D:-D

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Patricie, já žiju v Praze, ale chatu, kde jsem, máme ve východních Čechách - Železné hory:-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Maris,u nás zrovna tak. Byla u lišek předlouhá přestávka, teď se znovu objevují. Můžu se zeptat z jakého jsi kraje?:-?

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

  • maris maris(autor receptu)

    Všem vám moc děkuju :-) spagetko, klidně bych Ti je dnes poslat mohla, byli jsme na houbách a zase jsme lišky donesli. Já je taky považuji za vzácnost, když jsem byla malá holka, tak jich tady bývaly celé žluté koberce, potom úplně zmizely a až teď v posledních letech se začínají zase objevovat. Jsou výborné. Babička vždycky říkala, že nejlepší houbová smetanová omáčka je z lišek. A babičky měly vždycky pravdu, ne ? ;-):-))

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Škoda, že nejím houby, protože ta fotka - no fakt LUXUS !!!:yes::yes: +;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové na liškách maso na liškách smetanová omáčka s liškami omáčka z lišek omáčka s liškami maso s liškami krkovicka na liskach smetanová omáčka z lišek vepřové maso na liškách lišky recepty vepřové s liškami vepřové maso s liškami recepty lišky krkovice na liskach krkovice recepty krkovice recept lišky recept recepty z lišek recepty z lišky obecné jídla z lišek