Nutriční hodnoty (Bramborový salát se strouhanou zeleninou a zakysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 364 kJ / 3 672 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 71,80 g |
| Tuky | 96,90 g |
| – nasycené | 42,33 g |
| – nenasycené | 40,87 g |
| –– mononenasycené | 32,74 g |
| –– polynenasycené | 8,13 g |
| ––– omega 3 | 1,78 g |
| Vláknina | 95,00 g |
| Cholesterol | 957 mg |
| Sodík | 1,80 g |
| Sůl | 3,76 g |
| Sacharidy | 540,64 g |
| – cukry | 60,02 g |
| ––– laktóza | 19,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3000 g 3000 g brambor | Brambor zimní | 3000 g |
| 1 1 menší celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 4 4 sladkokyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 3 3 vejce uvařená natvrdo | Vejce slepičí | 210 g |
| 500 ml 500 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 500 ml |
| 3 PL 3 PL dijonské hořčice | Hořčice plnotučná | 45 g |
| šťáva z citronu nebo na dochucení trochu láku z okurek | Šťáva z citrónu |