Nutriční hodnoty (Vánoční rybí polévka z kapra a sumce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 275 kJ / 1 978 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 148,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 128,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,38 g |
| Tuky | 75,69 g |
| – nasycené | 13,08 g |
| – nenasycené | 38,36 g |
| –– mononenasycené | 31,18 g |
| –– polynenasycené | 7,18 g |
| ––– omega 3 | 2,19 g |
| Vláknina | 16,20 g |
| Cholesterol | 584 mg |
| Sodík | 1,40 g |
| Sůl | 3,36 g |
| Sacharidy | 137,35 g |
| – cukry | 19,65 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 kapřích hlav (asi 2,5 kg) | Kapr hlava | |
| 800 g 800 g sumce (podkovy) | ||
| 800 g 800 g vnitřností kapra | Kapr | 800 g |
| 4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 10 kuliček 10 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 3 stonky 3 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 1 1 větší kořen petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 cibule i se slupkou | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 šalotky i se slupkou | Šalotka čerstvá | |
| 1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
| máslo (na jíšku, zeleninu i rohlíky) | Mrkev čerstvá | |
| 4 lžíce 4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 200 ml 200 ml suchého bílého vína (lze vynechat) | Víno bílé suché | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| 3 3 rohlíky z předchozího dne | Rohlík pšeničný bílý | 129 g |
| hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá |