Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Turecká čočka s mrkví)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie2 114 kJ /
505 kcal
Bílkoviny4,49 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,49 g
Tuky39,51 g
– nasycené5,50 g
– nenasycené33,82 g
–– mononenasycené29,05 g
–– polynenasycené4,77 g
––– omega 30,04 g
Vláknina11,82 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy29,78 g
– cukry14,89 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 šálek 1 šálek (120 g) čočky – hnědé, zelené nebo černé Čočka hnědá neloupaná
3 šálky 3 šálky vody Voda 750 ml
2 lžíce 2 lžíce extra panenského olivového oleje Olej olivový 40 ml
1 1 cibule – podélně přepůlíme a pak nakrájíme napříč na půlměsíčky Cibule čerstvá 70 g
2 2 mrkve nakrájíme na kolečka či plátky Mrkev čerstvá 100 g
1 lžička 1 lžička koriandru (sušeného) Koriandr semena 5 g
4 stroužky 4 stroužky česneku prolisované Česnek čerstvý 28 g
1 lžíci 1 lžíci rajského protlaku rozpustíme v 1 šálku vody Protlak rajčatový 15 g
1 lžička 1 lžička cukru Cukr bílý 5 g
sůl Sůl mořská
máta (nasekáme) Máta peprná list čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.