Zelný salát pro trpělivé

mojetara Kuchař: mojetara

Doba přípravy: 12 minut + 2 dny 2 porce Saláty 5 názorů

Suroviny

250 g kysaného zelí
1 cibule
1 stonek řapíkatého celeru
1 zelená feferonka
2 lžíce zeleninové směsi (z konzervy Bonduelle "Mexiko")
hrst nakládaných papriček jalapeňo
1/2 mrkve
30 g cukru krystal
1 lžička celozrnné hořčice
5 lžic rostlinného oleje bez aroma, takže řepkový
3 lžíce bílého vinného octa nebo můžete dát jablečný
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak řapíkatý celer, papričky jalapeňo i papriku a mrkev. Vše smícháme s kysaným zelím.

  2. Cukr, olej a ocet v kastrůlku smícháme a přivedeme k varu. Přidáme celozrnnou hořčici a odstavíme, aby směs vychladla. Pak směsí přelijeme salátový základ, promícháme a v uzavřené nádobě dáme na 2 dny do ledničky vychladit a odležet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 78 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelný salát pro trpělivé

Tématické fráze: nakládaný zelný salát zelný salát zelný salát z kysaného zelí recept na zelný salát top recepty zelne salaty nakladane zelny salat salát zelný svízel/saláty zelné saláty recepty recepty zelný salát z kysaného zelí naladane zelný salát recept na nakládaný zelný salát s křenem nakladany zelny salat s mrkvi a rajcaty

Zapomněl/a jsem heslo