Nutriční hodnoty (Buřt salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 256 kJ / 300 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
| Tuky | 24,74 g |
| – nasycené | 1,85 g |
| – nenasycené | 21,85 g |
| –– mononenasycené | 15,36 g |
| –– polynenasycené | 6,50 g |
| ––– omega 3 | 1,92 g |
| Vláknina | 8,88 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 299 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 14,52 g |
| – cukry | 8,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 kvalitní špekáčky | Špekáček | |
| 184 g 184 g žampionů (malá plechovka) | Žampion čerstvý | 184 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 menší kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 2 2 beraní rohy | Paprika zelená čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 2 lžičky 2 lžičky dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 12 g |
| 4 lžíce 4 lžíce vývaru (nebo vody) | Vývar masový | |
| pár kapek kapek worcestrové omáčky | Worcestrová omáčka | |
| chilli pasta (podle chuti) | Chilli omáčka | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |