Nutriční hodnoty (Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 455 kJ / 2 499 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,66 g |
| Tuky | 84,68 g |
| – nasycené | 11,79 g |
| – nenasycené | 61,02 g |
| –– mononenasycené | 43,36 g |
| –– polynenasycené | 17,66 g |
| ––– omega 3 | 4,27 g |
| Vláknina | 16,40 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 469 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 367,61 g |
| – cukry | 184,01 g |
| ––– laktóza | 0,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 50 ml 50 ml oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| 100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá | |
| 500 g 500 g jahod (čerstvé či rozmražené) | Jahody čerstvé | 500 g |
| 1 1 vanilkový pudinkový prášek | Puding v prášku | 40 g |
| 250 g 250 g másla (nebo 125 g másla a 125 g tvarohu nebo zakysané smetany) | Máslo kravské | 250 g |
| cukr moučka (dle chuti) | Cukr bílý | |
| čerstvé jahody | Jahody čerstvé | |
| 1 1 dortové želé | Želatina cukrářská |